Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 350 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43187
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Těsto
350 g Cukr krupice
2 kávová lžička Limetková šťáva
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
Náplň a ozdoba
100 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
2 cl Likér mandlový - Amaretto
150 g Ořechy lískové
0,6 l Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 882kJ
13% Sacharidy 46 g
37% Tuky 27 g
3% Sodík 69 mg
13% Bílkoviny 7 g

Oříškový dort postup přípravy receptu:

1

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme 2/3 cukru. Potom do něj zamícháme zbytek cukru a limetkovou šťávu.

2

Na dva plechy rozložíme pečicí papír, na něj obkreslíme tužkou dno dortové formy. Sněhovou hmotu dáme do zdobicího sáčku a předkreslené kruhy sněhovou hmotou spirálovitě vystříkáme. Troubu předehřejeme na 100 stupňů Celsia. Plechy vložíme do trouby a pečeme v otevřené troubě přibližně 5 hodin. Po dopečení papír z placek sloupneme a necháme je vychladnout.

3

Lískové ořechy nasekám, v míse ušleháme vejce se žloutky a s vodou. Misku postavíme do horké vodní lázně, šleháme za stálého šlehání postupně přimícháváme cukr. Pak ji postavíme do studené vodní lázně, přimícháme mandlový likér a mícháme, dokud směs nevychladne.

4

500 ml smetany ušleháme dotuha, přimícháme do vaječné směsi, přimícháme lískové oříšky a promícháme.

5

Kolem jedné placky přiložíme dortovou formu, na placku navrstvíme krém a uložíme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky. Pak přiložíme druhou placku a necháme ztuhnout na 2 hodiny v mrazáku.

6

Zbytek smetany ušleháme dotuha, potřeme jí ztuhlý dort po povrchu i po stranách a boky posypeme nasekanými lískovými oříšky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept