Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43188

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
6 cl Likér Tia Maria
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
Náplň
3 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Káva instantní
750 ml Smetana 33% (šlehačka)
Ozdoba
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 161kJ
12% Sacharidy 42 g
46% Tuky 34 g
4% Sodík 74 mg
15% Bílkoviny 8 g

Moka dort se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. V míse rozšleháme vejce, mísu postavíme do horké vodní lázně a vejce ušleháme do tuhé pěny. Vmícháme cukr, špetku soli. Poté mísu postavíme do studené vodní lázně a šleháme, dokud není vaječná směs vychladlá, přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.

2

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a pečeme 50 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia. Formu po upečení vyjmeme z trouby, korpus necháme vychladnout, vyklopíme a podélně dvakrát rozřzneme. Pokapeme ho kávovým likérem.

3

V míse ušleháme smetanu s moučkovým cukrem do tuha, přimícháme instantní kávu. 4 lžíce krému odebereme a naplníme jimi zdobící sáček.

4

Kávovou šlehačkou pak promazáváme pláty kropusu, nakonec potřeme i povrch a boky dortu. Na povrchu dortu tvoříme zdobícím sáčkem hromádky, posypeme strouhanou čokoládou.

Poznámka

Dort podáváme studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept