Jednoduchý recept

Smažené škubánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 43189
Kategorie: Brambory

Ingredience

1,3 kg Brambory
200 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 748 kcal
Kilojoule 3 132kJ
22% Sacharidy 78 g
68% Tuky 51 g
15% Sodík 295 mg
24% Bílkoviny 13 g

Smažené škubánky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, rozkrájíme na poloviny, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka (přibližně 15 minut). Vodu z uvařených brambor scedíme jen do poloviny, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme je hrubou moukou a pod poklicí necháme propařit při velmi mírné teplotě přibližně 20 minut.

2

Brambory potom rozšťoucháme a rozmícháme, aby bylo těsto úplně hladké a tuhé. Na vále z připraveného těsta utvoříme válečky o průměru 5 - 6 cm. Zabalíme je do potravinářské fólie a dáme do chladničky odležet na 6 - 12 hodin.

3

Druhý den z válečků nakrájíme kousky přibližně 1 - 1,5 cm silné.

4

V pánvi rozpálíme vepřové sádlo a škubánky smažíme z každá strany do zlatova. Podáváme je horké.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept