Jednoduchý recept

Velikonoční barevná vejce s pomazánkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Velikonoční barevná vejce s pomazánkou 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 43194
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Ředkvička
100 g Salát ledový
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Feta
150 g Tvaroh měkký
10 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 667kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 253 mg
24% Bílkoviny 14 g
Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
  • Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
  • 1
  • Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
  • 2
  • Vložit obrázek

Velikonoční barevná vejce s pomazánkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.

2

Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.

3

Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.

Poznámka

Velikonoční vejce podáváme jako studený předkrm.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Náplně je nesmyslně moc. Dělala jsem ji z poloviční dávky a po naplnění 20 půlek vajec ještě nějaká zbyla. Což je škoda, protože uchovat nejde, ředkvičky ve styku se slanou fetou pustí brzy vodu. Taky bych místo česneku dala přednost svěžejší chuti jarní cibulky, obzvláště tehdy, když vejce připravujete pro hostyblink. Bohužel palec nahoru dát nemůžu sorry
 
bruschetta
Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Zapomněla jsem dodat, že místo ledového salátu jsem koupila polníček, ledový nám moc nechutná. A taky jsem salát ochutila - vinným octem a olivovým olejem grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept