Recept

Koláč s hovězím masem a ledvinou naslano

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 185 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43196
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hořčice v prášku
1 kg Hovězí kýta
350 ml Hovězí vývar základní
6 ks Jehněčí kotlety
375 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 462kJ
8% Sacharidy 29 g
69% Tuky 52 g
16% Sodík 330 mg
104% Bílkoviny 59 g

Koláč s hovězím masem a ledvinou naslano postup přípravy receptu:

1

Do mikrotenového sáčku dáme hovězí libové maso nakrájené na kostky (2,5 cm), 6 jehněčích ledvin nebo 1 hovězí, očištěných a nakrájených na větší kousky a mouku a pořádně v sáčku protřepeme, aby se maso a ledviny obalily, zbylou mouku vysypeme. Maso potom vložíme do velké pánve s rozehřátým olejem a na prudkém ohni ze všech stran opražíme; stáhneme plamen, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a další 3 minuty vaříme, dále vmícháme sušenou hořčici, čerstvě nasekanou petrželku, worcesterskou omáčku, hovězí vývar a rajčatový protlak. Přivedeme do mírného varu, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání 2,5 hodiny vaříme. Máme-li maso měkké, odstavíme z ohně a necháme úplně vychladnout.

2

Mísu na zapékání, objem 1 l, naplníme vychlazenou masovou směsí a poprášíme moukou. Z listového těsta vyválíme plát, který má být o 5 cm větší než mísa, odkrojíme z něj 1 cm silný proužek, ten nalepíme na obvod mísy potřený vodou, přitlačíme a také potřeme vodou. Plát listového těsta položíme na masovou směs a přilepíme k okraji, po seříznutí z něj vytvoříme ozdobný lem. Potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 210°C, povrch těsta zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept