Vepřová plec segedínská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec segedínská
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 g | Kmín celý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
20 g | Sůl |
120 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
300 g | Zakysaná smetana |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 80,1mg |
Draslík | 566,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec segedínská postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme a ztvarujeme pomocí provázku. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme papriku, necháme ji zpěnit, zalijeme dávkou vývaru, uvedeme do varu, osolíme a přidáme kmín. |
3 | Do vařícího základu vložíme maso a za občasného obracení a podlévání trochou vody je dusíme doměkka. |
4 | Měkké maso vyjmeme, do zbylého základu vložíme překrájené kysané zelí a téměř doměkka je dusíme. |
5 | Před koncem dušení zelí zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. |
6 | Nakonec zelí s omáčkou zjemníme kysanou smetanou a krátce podusíme. |