Jednoduchý recept

Vepřová plec segedínská

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 432
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
20 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřová plec
300 g Zakysaná smetana
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
4% Sacharidy 13 g
45% Tuky 33 g
50% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Vepřová plec segedínská postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme a ztvarujeme pomocí provázku.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme papriku, necháme ji zpěnit, zalijeme dávkou vývaru, uvedeme do varu, osolíme a přidáme kmín.

3

Do vařícího základu vložíme maso a za občasného obracení a podlévání trochou vody je dusíme doměkka.

4

Měkké maso vyjmeme, do zbylého základu vložíme překrájené kysané zelí a téměř doměkka je dusíme.

5

Před koncem dušení zelí zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.

6

Nakonec zelí s omáčkou zjemníme kysanou smetanou a krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept