Výborné zelňáky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Výborné zelňáky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4320 |
Ingredience
202,5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
115 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 hrst | Vepřové škvarky |
1200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 89,2mg |
Draslík | 613,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 321,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Výborné zelňáky postup přípravy receptu:
1 | Vymačkáme zelí, pokrájíme, smícháme s rozpuštěným sádlem a mletými škvarky, s moukou. |
2 | Přidáme vejce, osolíme a opepříme, přidáme papriku a vypracujeme těsto. |
3 | Na vysypaném vále moukou vyválíme 0.5cm plát. |
4 | Skleničkou vykrájíme kolečka, přendáme na plech a upečeme dozlatova. |