Zdravý recept

Vejce v aspiku s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 43200

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
0,6 l Vývar zeleninový
50 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 904kJ
4% Sacharidy 16 g
165% Tuky 123 g
41% Sodík 816 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vejce v aspiku s hráškem postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody opatrně naskládáme vejce, která přibližně 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na poloviny a necháme stranou k pozdějšímu použití.

2

Želatinu dáme do hrnce se 3 dl vývaru a necháme nabobtnat. Potom ji ve vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě hřejeme tak dlouho, aby se rozpustila.

3

Zbylý vývar vlijeme do jiného hrnce, přidáme ocet, očištěnou a na středně tenké pásky nakrájenou mrkev, očištěný a na tenké plátky nakrájený celer, vývar osolíme a povaříme asi 15 minut do změknutí zeleniny. Měkkou zeleninu vybereme z vývaru a do vývaru přilijeme připravenou želatinu, dochutíme ještě solí, pepřem, podle chuti přidáme citrónovou šťávu.

4

Na dno formy, ve které budeme dělat aspik, nalijeme trochu želatiny, naskládáme vejce, přidáme připravenou mrkev, celer, posypeme hráškem, nasekaným koprem, zalijeme želatinou a necháme 10 minut želatinu ztuhnout. Potom zase naskládáme vejce, zeleninu, posypeme hráškem, nasekaným koprem, a zalijeme želatinou. Tak skládáme až do spotřebování surovin a končíme želatinou.

5

Připravený aspik dáme ztuhnout do lednice do druhého dne a potom nakrájíme na plátky, které ukážou pěkný vzor.

Poznámka

Aspik podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept