Kachní prsa a omáčka s vermutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa a omáčka s vermutem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kachní prsa |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
80 ml | Vermut bílý |
1 polévková lžíce | Želé rybízové |
4 plátek | Pomerančová kůra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 442,8mg |
Vláknina | 859,8mg |
Vitamín A | 75,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Pomerančová šťáva, Sůl, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pepř černý mletý, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vermut bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa a omáčka s vermutem postup přípravy receptu:
1 | Na kůži kachních prsních řízků (bez kosti, kus o váze asi 150 g) nožem vytvoříme mřížku. Připravená kachní prsa vložíme do nádoby s těžkým dnem kůží na dno a na středním plameni pečeme 5 minut. Potom slijeme vypečený tuk, kachní prsa obrátíme, opečená kůže je tentokrát nahoře, a dalších 5 minut pečeme. |
2 | Zahřejeme troubu na 220°C. Připravíme pekáč s roštem. Na ten položíme kachní prsa a pečeme 10 minut v troubě, pak na teplém místě necháme 5 minut stát. |
3 | Omáčku připravíme z pomerančové šťávy, nasekané zelené chilli papriky zbavené semen, suchého vermutu, rosolu z červeného rybízu, soli a pepře. Na pánvi smícháme a 5 minut vaříme za stálého míchání na prudkém ohni, část tekutiny se vypaří. |
4 | Hotové kachní maso nakrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky pomerančové kůry. |
Poznámka
Místo vermutu můžeme použít sherry.