Krupicové máslové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové máslové noky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43203 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
300 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 233,0mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicové máslové noky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu mléko s 1 lžičkou soli a 2 lžícemi másla. Poté za stálého míchání přisypeme krupici. Pomalu vaříme a mícháme, až bude kaše hustá a nebude se lepit na stěny hrnce. |
2 | Kaši dáme do mísy a necháme ji vychladnout. Potom postupně přimícháme 3 vejce (jedno po druhém). |
3 | V hrnci přivedeme k varu 2 l vody. Lžící vykrajujeme noky a vkládáme je do horké vody. Vaříme je 4-5 minut. Sítem je vyjmeme, dáme do mísy a polijeme je 2 lžícemi rozpuštěného másla. |
Poznámka
Krupicové noky podáváme k omáčkám.