Ochucené rajčatové těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ochucené rajčatové těstoviny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43206 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150,8mg |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 25,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ochucené rajčatové těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a rajčatový protlak. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru nebo opět můžeme použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce. |
2 | Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut. |