Štika v bylinkovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika v bylinkovém obalu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
300 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Štika obecná |
50 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 183,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika v bylinkovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Ryby (4 ks) oškrabeme od šupin, vykucháme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, celé ryby i zevnitř potřeme solí, pepřem a naplníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, oloupaným, na kolečka nakrájeným česnekem a ryby zatím necháme stranou. |
2 | Měkké máslo (250 g) nakrájíme na kousky, dáme do misky, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mletý zázvor a vše důkladně promícháme, přisypeme strouhanku, sůl, pepř, drobně nasekané chilli papričky a ještě jednou promícháme. |
3 | Pekáč vymažeme zbylým máslem, ryby obalíme v připravené bylinkové hmotě, naskládáme na pekáč, pokapeme vymačkanou šťávou ze 2 citronů a pekáč vložíme do nahřáté trouby, kde necháme ryby péct 30 minut. |
4 | Upečené ryby vytáhneme z trouby, porcujeme na oválné mělké talíře, přidáme čerstvou zeleninu, vhodnou přílohu a servírujeme. |
Poznámka
Štiky servírujeme jako teplé hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou opečené, anebo vařené brambory. Na talíř přidáme 1/4 citronu.