Rajčatová bruschetta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová bruschetta
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43209 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 ks | Bageta |
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
30 g | Olivy černé |
4 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 478,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová bruschetta postup přípravy receptu:
1 | Půlky chleba nebo bagety potřeme olejem a ogrilujeme z obou stran dokřupava. Do misky dáme rajčata, česnek, listy bazalky, sůl a pepř a ručním mixérem lehce pomixujeme, aby zůstaly kousky zeleniny. Vmícháme olivový olej a vytvořenou směs navršíme bohatě na půlky chleba. Ozdobíme kolečky černých oliv. |
Poznámka
Na potření baget můžeme použít česnekový olej.