Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 43215

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
1 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
16% Sacharidy 58 g
5% Tuky 4 g
13% Sodík 253 mg
22% Bílkoviny 12 g

Slané lívanečky postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 0.5 lžičky cukru, 1 dl vlažného mléka a necháme kvásek vykynout. Potom ke kvásku prosejeme polohrubou mouku se solí, promícháme a přidáme vlažné mléko. Nakonec přidáme vejce a směs rozmixujeme. Těsto by mělo být řidší, zakryjeme ho a necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.

2

V lívanečníku na 4 lívance vytřeme dna olejem, těsto nalijeme malou naběračkou a lívanečky smažíme z obou stran dozlatova.

Poznámka

Slané lívanečky podáváme samostatně natřené taveným sýrem. Jsou výbornou přílohou ke špenátu nebo kopřivovému špenátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept