Recept

Telecí závitky plněné fetou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43216
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule červená
20 g Majoránka
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika sterilovaná
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
300 g Šunka dušená
300 g Sýr Feta
600 g Telecí kýta
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 917kJ
3% Sacharidy 13 g
41% Tuky 31 g
100% Sodík 2 g
63% Bílkoviny 35 g

Telecí závitky plněné fetou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší plátky, osolíme, opepříme a přes potravinářskou fólii naklepeme.

2

Náplň: fetu nadrobíme do misky, posypeme mletou paprikou, polijeme olejem a vidličkou důkladně rozmačkáme. Potom přidáme nasekanou petrželovou nať, oregano, kapii a ještě jednou promícháme. Připravené plátky rozložíme, položíme na ně plátky šunky, lžící vložíme náplň, maso zavineme, spojíme párátky anebo nití.

3

V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, naskládáme připravené závitky a zprudka po každé straně opečeme. Opečené maso přeložíme z pánve do pekáče, vylijeme také výpek, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme nejméně 40 minut. Pekáč vytáhneme z trouby, závitky z něho vybereme, šťávu vylijeme na pánev, kam přilijeme smetanu, přivedeme k varu, posypeme majoránkou, omáčku podle vlastní chuti osolíme a opepříme.

4

Hotové závitky rozkrojíme napůl, porcujeme na talíře s vhodnou přílohou a zaléváme majoránkovou omáčkou.

Poznámka

Telecí závitky podáváme jako hlavní teplé jídlo, vhodnou přílohou je bramborová kaše, ale také dobře chutnají s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept