Jednoduchý recept

Jablečný tradiční koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 43217
Kategorie: Koláče

Ingredience

125 g Cukr třtinový
1 kg Jablka
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
90 g Tuk
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 750kJ
24% Sacharidy 86 g
44% Tuky 33 g
3% Sodík 69 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jablečný tradiční koláč postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku a sůl, přidáme tuk a máslo a zpracováváme až získáme drobenku. Přilijeme vodu, vymícháme těsto, zabalíme ho a necháme chladit 30 minut.

2

Dvě třetiny těsta vyválíme na tenkou placku, vyložíme mělkou kulatou formu o průměru 20 cm.

3

Smícháme oloupaná a nakrájená jablka zbavená jádřinců s cukrem a skořicí a poklademe těsto ve formě.

4

Ze zbylého těsta vyválíme plát, kterým přikryjeme těsto s náplní. Lem těsta namočíme vodou, položíme přes něj plát těsta a okraje přitiskneme k sobě. Přečnívající kraje odřízneme a spojíme dohromady.

5

Odřezané zbytky vyválíme a vykrájíme z nich formičkou různé tvary na ozdobení koláče. Navlhčíme je a přilepíme na těsto.

6

Povrch koláče potřeme mlékem, uděláme uprostřed 2 malé zářezy a dáme koláč na pečící plech.

7

V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 220°C. Poté snížíme teplotu na 180°C a dopékáme 30 minut.

8

Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept