Tuňákový steak na bílém víně s chřestem a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový steak na bílém víně s chřestem a paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43218 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ks | Chřest zelený |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 ks | Paprika červená |
0,3 ks | Paprika zelená |
0,3 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
65 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 425,2mg |
Vláknina | 581,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Tuňák obecný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový steak na bílém víně s chřestem a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme 4 kusy pečicího papíru o velikosti cca 30 x 40 cm a doprostřed každého položíme jeden rybí steak. Posypeme solí, pepřem a pokapeme máslem. Na maso rozložíme chřest, na tenké nudličky nakrájené papriky a přelijeme vínem. |
2 | Zabalíme do papíru a okraje zahrneme. Naskládáme na plech a v troubě předehřáté na 215°C pečeme 15 - 20 minut. Hotové rozbalíme a ihned podáváme. |