Jednoduchý recept

Dezert pistáciový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43221

Ingredience

500 g Cukr krupice
2 ks Kardamom
25 g Mandle
225 g Mléko plnotučné sušené
1 polévková lžíce Máta
225 g Pistácie
2 polévková lžíce Růžová voda
8,5 dl Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 281kJ
33% Sacharidy 118 g
40% Tuky 30 g
0% Sodík 9 mg
35% Bílkoviny 20 g

Dezert pistáciový postup přípravy receptu:

1

Vodu (6 dl) nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, odstavíme, dáme do ní pistácie a necháme 5 minut máčet. Poté je necháme okapat a zbavíme je zbytků slupek. Pistácie rozmixujeme v mixéru, přidáme k nim sušené mléko a promícháme.

2

Zbývající vodu a cukr smícháme v hrnci a zahříváme. Když se sirup začne zahušťovat, přidáme šafrán, kardamom a růžovou vodu. Potom sirup přidáme k pistáciové směsi a vaříme 5 minut za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Dáme stranou a necháme vychladit.

3

Po vychladnutí vyválíme v dlaních koule, ozdobíme mandlemi a čerstvou mátou a necháme ztuhnout.

4

Poté podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept