Jednoduchý recept

Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43222
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
8 ks Houby čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
175 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 195kJ
7% Sacharidy 26 g
19% Tuky 14 g
18% Sodík 367 mg
26% Bílkoviny 15 g

Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí postup přípravy receptu:

1

Z 8 velikých hub nebo 16 rozevřených žampionů odřízneme nohy a najemno nasekáme. Společně s jemně nasekanou cibulkou a česnekem nasypeme do pánve s těžkým dnem a na rozpáleném oleji dusíme 3-5 minut doměkka, přidáme mleté vepřové maso a 5 minut smažíme do zhnědnutí. Přesypeme do misky, přidáme strouhanku, čerstvou nasekanou šalvěj nebo petrželku, rozšlehané středně velké vejce, dochutíme a smícháme.

2

Směsí naplníme houbové kloboučky a 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Houby změknou a zezlátnou. Před podáním ozdobíme lístky šalvěje nebo petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept