Jednoduchý recept

Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43224
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
125 g Strouhanka
500 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí
Tatarská omáčka
1 ks Bujón slepičí
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kapary
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Víno bílé
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 604kJ
8% Sacharidy 28 g
56% Tuky 42 g
150% Sodík 3 g
58% Bílkoviny 32 g

Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, rozdrobíme bujón, přilijeme vodu a víno a za stálého míchání na mírném ohni cca 1 minutu povaříme. Poté zmírníme teplotu, vmícháme smetanu, najemno nakrájené okurky, kapary, petrželku a cibulku, vše nadrobno nasekané. Znovu prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku odstavíme a uchováme teplou.

2

Rybí filé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách cca 2-3 minuty dozlatova. Přelijeme teplou omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept