Recept

Vaječné těstovniy špenátové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43226

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
220 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
18% Sacharidy 64 g
10% Tuky 8 g
11% Sodík 230 mg
29% Bílkoviny 16 g

Vaječné těstovniy špenátové postup přípravy receptu:

1

V 1 l vody vaříme čerstvý špenát asi 1 minutu, který poté nadrobno nakrájíme a pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.

2

Na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

3

Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept