Jednoduchý recept

Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43227
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Celer - nať
3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli paprička
1 ks Cibule
500 g Mořské ouško
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
440 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
125 ml Sherry brandy
2 plátek Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 l Voda pitná
250 ml Vývar rybí
40 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 652kJ
4% Sacharidy 13 g
52% Tuky 39 g
17% Sodík 340 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostky a ve velké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava. Slijeme většinu vysmaženého tuku, do pánve přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou celerovou nať, pokrájenou mrkev a najemno nasekané chilli papričky. Restujeme cca 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.

2

Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata, protlak, bobkový list, tymiánové lístky, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme vývar, vodu a nadrobno nakrájené mořské ouško. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme nezakryté cca 40-45 minut.

3

Přilijeme mouku rozmíchanou ve 4 lžících vody a sherry. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Krátce provaříme do mírného zhoustnutí, dle chuti dosolíme, přidáme pepř, případně sherry a podáváme.

Poznámka

Mořské ouško je mořský plž.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept