Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43227 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer - nať |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
500 g | Mořské ouško |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
440 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
125 ml | Sherry brandy |
2 plátek | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1,5 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar rybí |
40 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 42,6mg |
Draslík | 255,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Mořské ouško, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Vývar rybí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostky a ve velké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava. Slijeme většinu vysmaženého tuku, do pánve přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou celerovou nať, pokrájenou mrkev a najemno nasekané chilli papričky. Restujeme cca 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne. |
2 | Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata, protlak, bobkový list, tymiánové lístky, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme vývar, vodu a nadrobno nakrájené mořské ouško. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme nezakryté cca 40-45 minut. |
3 | Přilijeme mouku rozmíchanou ve 4 lžících vody a sherry. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Krátce provaříme do mírného zhoustnutí, dle chuti dosolíme, přidáme pepř, případně sherry a podáváme. |
Poznámka
Mořské ouško je mořský plž.