Recept

Vaječné celozrnné těstoviny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43228
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Mouka pšeničná celozrnná
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 302kJ
13% Sacharidy 48 g
10% Tuky 7 g
8% Sodík 158 mg
22% Bílkoviny 13 g

Vaječné celozrnné těstoviny postup přípravy receptu:

1

Na vál si nasypeme 150 g celozrnné mouky, 25 g mouky hladké a přidáme sůl. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 25 g hladké mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

2

Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept