Jednoduchý recept

S bílou polevou florentýnky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43230

Ingredience

225 g Cukr moučkový
60 g Hrozinky
25 g Kandovaná pomerančová kůra
125 g Mandle
200 g Máslo čerstvé
125 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
25 g Třešně kandované
225 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 930kJ
16% Sacharidy 56 g
127% Tuky 95 g
2% Sodík 32 mg
15% Bílkoviny 8 g

S bílou polevou florentýnky postup přípravy receptu:

1

3 pečící plechy vyložíme papírem na pečení. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vaříme 1 minutu a odstavíme z plamene. Přidáme mandle, hrozinky, ořechy, kandované třešně i kůru, smetanu a promícháme.

2

Směs klademe na plechy a okolo každé placičky necháme hodně místa, protože se při pečení roztáhnou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 10 minut. Vyndáme je z trouby a nožem zarovnáme okraje sušenek. Necháme zchladnout.

3

Do misky rozlámeme čokoládu a dáme ji nad hrnec s vroucí vodou. Jakmile se čokoláda rozpustí, pomažeme spodní stranu sušenek a vidličkou do ní vytlačíme drážky ve tvaru vlnek. Necháme zcela vychladnout.

Poznámka

Ořechy, mandle a hrozinky nasekáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept