S bílou polevou florentýnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S bílou polevou florentýnky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43230 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
225 g | Čokoláda bílá |
225 g | Cukr moučkový |
60 g | Hrozinky |
25 g | Kandovaná pomerančová kůra |
125 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
125 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Třešně kandované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 179,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda bílá, Hrozinky, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S bílou polevou florentýnky postup přípravy receptu:
1 | 3 pečící plechy vyložíme papírem na pečení. Rozpustíme máslo, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Vaříme 1 minutu a odstavíme z plamene. Přidáme mandle, hrozinky, ořechy, kandované třešně i kůru, smetanu a promícháme. |
2 | Směs klademe na plechy a okolo každé placičky necháme hodně místa, protože se při pečení roztáhnou. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 10 minut. Vyndáme je z trouby a nožem zarovnáme okraje sušenek. Necháme zchladnout. |
3 | Do misky rozlámeme čokoládu a dáme ji nad hrnec s vroucí vodou. Jakmile se čokoláda rozpustí, pomažeme spodní stranu sušenek a vidličkou do ní vytlačíme drážky ve tvaru vlnek. Necháme zcela vychladnout. |
Poznámka
Ořechy, mandle a hrozinky nasekáme.