Recept

Zapečený humr s omáčkou Mornay

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43232
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Humr
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
65 ml Smetana 33% (šlehačka)
65 g Strouhanka
1 špetka Sůl
65 g Sýr Eidam cihla 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 078kJ
5% Sacharidy 18 g
50% Tuky 37 g
72% Sodík 1 g
141% Bílkoviny 79 g

Zapečený humr s omáčkou Mornay postup přípravy receptu:

1

Humra nejprve uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. Krunýř odložíme stranou.

2

Do hrnce vlijeme mléko, přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou cibuli a kuličky pepře. Zvolna přivedeme k varu, odstavíme a zakryté necháme cca 10 minut odpočinout. Poté scedíme.

3

V pánvi rozpálíme 3 lžíce másla, vmícháme mouku a postupně přiléváme svařené mléko. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, ochutíme solí a pepřem. Mícháme dokud se sýr neroztaví, poté přidáme kousky humra. Vzniklou směs rozdělíme do obou polovin krunýře.

4

V pánvi rozpustíme zbytek másla, přisypeme strouhanku a důkladně promícháme. Posypeme jí humra a na rozpáleném grilu zapečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept