Recept

Jehněčí kýta se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43238

Ingredience

2 kg Jehněčí kýta
400 g Mrkev kořen
2 kávová lžička Ocet vinný červený
500 g Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
290 ml Víno červené
6 ks Čekanka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 620kJ
6% Sacharidy 23 g
273% Tuky 205 g
14% Sodík 287 mg
113% Bílkoviny 64 g

Jehněčí kýta se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Na dno velkého pekáče rozprostřeme nakrájený pastinák, mrkev a čekankové puky nakrájené podélně na čtvrtiny. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu s plátky česneku a nakrájeného čerstvého rozmarýnu, které jsme zasunuli do zářezů v kýtě. Podlijeme červeným nebo bílým vínem a červeným vinným octem. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 2-2,5 hodiny. Po 30 minutách podlijeme a zeleninu promícháme, podle potřeby podléváme vodou nebo vínem, opakujeme každých 30 minut. Měkké maso po upečení vyjmeme z pekáče, šťávu nevyléváme, zabalíme do alobalu a 15 minut necháme odpočívat. Nakrájené podáváme se zeleninou pokapanou vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept