Jehněčí kýta se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta se zeleninou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43238 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Čekanka |
2 stroužek | Česnek |
2 kg | Jehněčí kýta |
400 g | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Ocet vinný červený |
500 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
290 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Česnek, Jehněčí kýta, Ocet vinný červený, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na dno velkého pekáče rozprostřeme nakrájený pastinák, mrkev a čekankové puky nakrájené podélně na čtvrtiny. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu s plátky česneku a nakrájeného čerstvého rozmarýnu, které jsme zasunuli do zářezů v kýtě. Podlijeme červeným nebo bílým vínem a červeným vinným octem. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 2-2,5 hodiny. Po 30 minutách podlijeme a zeleninu promícháme, podle potřeby podléváme vodou nebo vínem, opakujeme každých 30 minut. Měkké maso po upečení vyjmeme z pekáče, šťávu nevyléváme, zabalíme do alobalu a 15 minut necháme odpočívat. Nakrájené podáváme se zeleninou pokapanou vypečenou šťávou. |