Jednoduchý recept

Cizrna a koriandr zapečené v rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 43239
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
40 g Chléb toastový
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cizrna konzervovaná
1 kávová lžička Kmín mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 545kJ
5% Sacharidy 20 g
6% Tuky 5 g
10% Sodík 203 mg
8% Bílkoviny 4 g

Cizrna a koriandr zapečené v rajčatech postup přípravy receptu:

1

Dva plátky tmavého chleba z předešlého dne pečeme 20 minut v troubě při 160°C, potom rozmixujeme, aby vznikla strouhanka. Upravíme teplotu trouby na 200°C.

2

Z velkých rajčat odřežeme vršky, vydlabeme vnitřek a uřezanou částí položíme na papírový ubrousek, aby vytekla voda. Zbylé kousky rajčat, to jsou odřezané vršky a vydlabaný vnitřek, dáme do mixéru, společně s prolisovaným česnekem, okapanou konzervovanou cizrnou a citronovou štávou umixujeme na pyré.

3

Na rozpáleném oleji asi 4-5 minut smažíme nadrobno nasekanou červenou cibuli, cayenský pepř, mletý kmín a mletý koriandr. Přimícháme umixovanou rajčatovou směs, strouhanku, čerstvý koriandr, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme rajčata a na tence vymazaném plechu pečeme 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept