Jednoduchý recept

Krůtí řízky se sušenou šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43241

Ingredience

1 hrst Bazalka
400 g Krůtí maso
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
75 ml Víno bílé
70 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 866kJ
0% Sacharidy 1 g
11% Tuky 8 g
19% Sodík 378 mg
48% Bílkoviny 27 g

Krůtí řízky se sušenou šunkou postup přípravy receptu:

1

Ve folií naklepeme krůtí plátky (1 kus o váze asi 100g), po naklepání a vybalení z fólie rozřežeme podélně napolovic, osolíme, opepříme.

2

Troubu nastavíme na teplotu 190°C. Pak připravíme pánev s těžkým dnem na které rozpálíme olej a na něm z obou stran opékáme krůtí maso.

3

Do misky na zapékání položíme opečené plátku krůtího masa, na každý dáme dva lístky čerstvé bazalky a složený plátek parmské (prosciutto) šunky, zasypeme strouhaným parmazanem.

4

Do pánve, ve které jsme opékali maso, přilejeme suché bílé víno a přivedeme k varu za stálého míchání a nalijeme na připravené krůtí maso. Po zakrytí alobalem pečeme 15 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5 minut, do zezlátnutí sýra.

Poznámka

Pršut (též prošuto nebo prosciutto znamená „důkladně vysušený“) je druh sušené vepřové šunky. Potravina pochází z Itálie. Suché bílé víno můžeme nahradit kuřecím vývarem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept