Krůtí řízky se sušenou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky se sušenou šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43241 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
400 g | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
70 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
75 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 991,6mg |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 324,7mg |
Vláknina | 103,8mg |
Vitamín A | 203,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky se sušenou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Ve folií naklepeme krůtí plátky (1 kus o váze asi 100g), po naklepání a vybalení z fólie rozřežeme podélně napolovic, osolíme, opepříme. |
2 | Troubu nastavíme na teplotu 190°C. Pak připravíme pánev s těžkým dnem na které rozpálíme olej a na něm z obou stran opékáme krůtí maso. |
3 | Do misky na zapékání položíme opečené plátku krůtího masa, na každý dáme dva lístky čerstvé bazalky a složený plátek parmské (prosciutto) šunky, zasypeme strouhaným parmazanem. |
4 | Do pánve, ve které jsme opékali maso, přilejeme suché bílé víno a přivedeme k varu za stálého míchání a nalijeme na připravené krůtí maso. Po zakrytí alobalem pečeme 15 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5 minut, do zezlátnutí sýra. |
Poznámka
Pršut (též prošuto nebo prosciutto znamená „důkladně vysušený“) je druh sušené vepřové šunky. Potravina pochází z Itálie. Suché bílé víno můžeme nahradit kuřecím vývarem.