Opečená kořenová zelenina (rösti) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečená kořenová zelenina (rösti)
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43242 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl mořská |
225 g | Tuřín |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 62,6mg |
Draslík | 232,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Tuřín, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečená kořenová zelenina (rösti) postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nastrouhané brambory, pastinák, mrkev a tuřín vložíme do čisté utěrky a vymačkáme vodu. |
2 | Na teflonové pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, oloupaný a najemno umletý kořen zázvoru a 5 minut smažíme. |
3 | Nastrouhanou, vymačkanou zeleninu smícháme s cibulí a zázvorem, přidáme středně velké rozšlehané vejce, hladkou bílou mouku, osolíme mořskou solí, opepříme a smícháme. Na vymazaný plech přemístíme zeleninovou směs a vytvoříme z ní placku o průměru 20 cm. V troubě pečeme 30-35 minut při teplotě 190°C. Placka je hotová, má-li nazlátlou barvu a křupavé okraje. |
4 | Nakrájíme, zdobíme plátky opečené slaniny a čerstvou petrželkou. |
Poznámka
Rösti (z německého „rösten“, opékat) – je tradiční švýcarský pokrm připravovaný z hrubě nastrouhaných brambor, buď vařených nebo syrových, které se zapékají nebo smaží.