Jednoduchý recept

Opečená kořenová zelenina (rösti)

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43242

Ingredience

4 plátek Anglická slanina
2 ks Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl mořská
225 g Tuřín
1 ks Vejce slepičí
2,5 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 557kJ
6% Sacharidy 22 g
119% Tuky 89 g
7% Sodík 131 mg
9% Bílkoviny 5 g

Opečená kořenová zelenina (rösti) postup přípravy receptu:

1

Nahrubo nastrouhané brambory, pastinák, mrkev a tuřín vložíme do čisté utěrky a vymačkáme vodu.

2

Na teflonové pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, oloupaný a najemno umletý kořen zázvoru a 5 minut smažíme.

3

Nastrouhanou, vymačkanou zeleninu smícháme s cibulí a zázvorem, přidáme středně velké rozšlehané vejce, hladkou bílou mouku, osolíme mořskou solí, opepříme a smícháme. Na vymazaný plech přemístíme zeleninovou směs a vytvoříme z ní placku o průměru 20 cm. V troubě pečeme 30-35 minut při teplotě 190°C. Placka je hotová, má-li nazlátlou barvu a křupavé okraje.

4

Nakrájíme, zdobíme plátky opečené slaniny a čerstvou petrželkou.

Poznámka

Rösti (z německého „rösten“, opékat) – je tradiční švýcarský pokrm připravovaný z hrubě nastrouhaných brambor, buď vařených nebo syrových, které se zapékají nebo smaží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept