Lososí piroh (kulebjaka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososí piroh (kulebjaka)
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43243 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Houby čerstvé |
375 g | Listové těsto |
420 g | Losos ve vlastní šťávě |
100 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
75 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 211,1mg |
Draslík | 481,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 201,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Losos ve vlastní šťávě, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Listové těsto, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososí piroh (kulebjaka) postup přípravy receptu:
1 | Dlouhozrnnou rýži uvaříme podle návodu a 1 hodinu necháme chladnout. Mezitím uvaříme 2 středně velká vejce natvrdo (vložíme do studené vody a jakmile voda začne bublat vaříme 10 minut), pod studenou vodou je oloupeme a nasekáme. Rozpálíme olej v pánvi, nasypeme najemno nasekanou cibuli a smažíme do změknutí, asi 5 minut. Přisypeme nasekanou čerstvou petrželku, nadrobno nasekané houby a smažíme 3-4 minuty, potom přilijeme citronovou šťávu, osolíme a opepříme. |
2 | Z listového těsta vyválíme plát, kratší strana má 30 cm, ve 2/3 plát rozřízneme a vzniknou tak 2 obdélníky. Menší obdélník dáme na plech, na několika místech jej propíchneme vidličkou. |
3 | Cibulovou směs, uvařenou rýži, nasekaná vejce a malé kousky lososa zamícháme. Směs navršíme na menší obdélník připravený na plechu, rohy těsta překryjeme směs. Poté větší obdélník položíme přes narovnanou směs, okraje navlhčíme a zasuneme dospod, aby se těsto uzavřelo. Nahoře těsto nařízneme, potřeme mlékem a v troubě pečeme 25-30 minut při teplotě 200°C. |