Cuketa s paprikami - Hóbak džon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketa s paprikami - Hóbak džon
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43244 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Cuketa |
28 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
5 g | Paprika červená |
5 g | Paprika zelená |
3 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Octová sójová omáčka | |
---|---|
15 ml | Ocet kvasný lihový |
18 ml | Omáčka sójová |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 124,6mg |
Draslík | 239,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 335,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketa s paprikami - Hóbak džon postup přípravy receptu:
1 | Vyzrálou cuketu očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a 10 minut necháme marinovat v soli, a potom ji osušíme. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na silnější kolečka. Vejce rozšleháme na obalování cuketových koleček. Z octa, vody a sójové omáčky připravíme sójovou octovou omáčku. |
2 | Nakrájenou cuketu obalíme v mouce a vejci a na rozehřátém oleji, při střední teplotě, smažíme 2 minuty. Potom kolečka na pánvi obrátíme, posypeme je nakrájenými paprikami a smažíme už jen 1 minutu. Teplou smaženou cuketu podáváme se sójovou octovou omáčkou. |
Poznámka
Při smažení dbáme na to, aby teplota ohně byla skutečně střední - při vysoké teplotě bychom mohli cuketu spálit, při nízké teplotě by byla zelenina příliš mastná.