Grilovaná žampionová směs se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná žampionová směs se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43246 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Patison |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 274,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Paprika červená, Pažitka, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Patison, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná žampionová směs se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, omytou cuketu a patizon zbavený semínek nakrájíme na tenká kolečka, očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Vše vsypeme do mísy a promícháme. |
2 | Rozpuštěné máslo smícháme s prolisovaným česnekem, tymiánem, sušenou bazalkou, nasekanou pažitkou, špetkou soli a pepře. Zálivku vlijeme do mísy k zelenině a žampionům, zlehka promícháme a směs rozdělíme na porce. |
3 | Každou porci zabalíme do alobalu a pevně uzavřeme. Grilujeme na rozehřátém grilu 25-30 minut. |
4 | Podáváme jako přílohu k uvařeným nebo opečeným bramborám. |
Výborné letní osvěžení. Dobrý tip jak jinak zpracovat patison. Zeleninka pustila hodně šťávy