Lečo z kotrče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo z kotrče
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43249 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Kotrč kadeřavý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 g | Paprika zelená |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 520,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kotrč kadeřavý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo z kotrče postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut. |
2 | K paprikám přidáme očištěný, na kousky nakrájený kotrč, dusíme dalších 10 minut a nakonec přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Vše ještě chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme trochou vody. |
3 | Po částečném vydušení tekutiny vlijeme do leča rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí. |
4 | Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo s vařenými bramborami. |