Jednoduchý recept

Broskvová šarlota

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 43254
Kategorie: Nepečené dorty

Ingredience

400 g Kompot broskvový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
250 g Piškoty cukrářské
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 768kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 10 g
4% Sodík 87 mg
3% Bílkoviny 2 g

Broskvová šarlota postup přípravy receptu:

1

U cukrářských piškotů seřízeneme na jedné straně konce a klademe je po obvodu a na dno dortové formy. Broskve scedíme, 3 půlky broskví odložíme na stranu a zbytek pokrájíme na malé kousky.

2

Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve vodě, poté ji vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v troše broskvové šťávy. Necháme zchladnout.

3

V míse ušleháme dotuha šlehačku, potom do ní přimícháme na kousky pokrájené broskve a už tuhnoucí broskvovou hmotu se želatinou. Vše důkladně promícháme a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.

4

Potom polovinu broskvového krému rozprostřeme na piškoty, uhladíme, na hmotu navrstvíme opět piškoty a potřeme druhou polovinou krému. Povrch dohladka uhladíme a zdobíme plátky broskví a piniovými

5

oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept