Broskvová šarlota - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvová šarlota
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43254 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
400 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
250 g | Piškoty cukrářské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 52,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Piškoty cukrářské, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvová šarlota postup přípravy receptu:
1 | U cukrářských piškotů seřízeneme na jedné straně konce a klademe je po obvodu a na dno dortové formy. Broskve scedíme, 3 půlky broskví odložíme na stranu a zbytek pokrájíme na malé kousky. |
2 | Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve vodě, poté ji vymačkáme a za stálého míchání rozpustíme v troše broskvové šťávy. Necháme zchladnout. |
3 | V míse ušleháme dotuha šlehačku, potom do ní přimícháme na kousky pokrájené broskve a už tuhnoucí broskvovou hmotu se želatinou. Vše důkladně promícháme a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky. |
4 | Potom polovinu broskvového krému rozprostřeme na piškoty, uhladíme, na hmotu navrstvíme opět piškoty a potřeme druhou polovinou krému. Povrch dohladka uhladíme a zdobíme plátky broskví a piniovými |
5 | oříšky. |