Jednoduchý recept

Ricottová zmrzlina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43255

Ingredience

2 polévková lžíce Brandy
125 g Cukr moučkový
25 g Hrozinky
1 ks Limetka
25 g Meruňky sušené
25 g Ořechy lískové pražené
25 g Ořechy vlašské
25 g Pistácie
1 ks Pomeranče
500 g Ricotta
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 polévková lžíce Třešně kandované
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Zázvor kandovaný

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 737kJ
11% Sacharidy 39 g
62% Tuky 47 g
1% Sodík 11 mg
20% Bílkoviny 11 g

Ricottová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Vlašské ořechy a pistácie pokrájíme nahrubo a smícháme s praženými lískovými oříšky a limetkovou a pomerančovou kůrou.

2

Nasekáme zázvor, třešně, hrozinky, meruňky a přidáme do mísy. Do ovocné směsi vmícháme ricottu, přilijeme vanilkovou esenci a likér a zamícháme.

3

Do další misky dáme žloutky a cukr a šleháme, až bude hmota krémová a hustá. Směs s ricottou přidáme ke žloutkům a mícháme, dokud nebude krém hladký.

4

Formu na sekanou vyložíme dvojitou vrstvou přilnavé fólie, vlijeme do formy krém s ricottou, uhladíme, přikryjeme další fólií a dáme zmrazit.

5

Před podáváním vyklopíme zmrzlinu z nádoby, sloupneme fólii a servírujeme.

Poznámka

Z pomeranče a limetky použijeme kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept