Ricottová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottová zmrzlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43255 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brandy |
125 g | Cukr moučkový |
25 g | Hrozinky |
1 ks | Limetka |
25 g | Meruňky sušené |
25 g | Ořechy lískové pražené |
25 g | Ořechy vlašské |
25 g | Pistácie |
1 ks | Pomeranče |
500 g | Ricotta |
2 polévková lžíce | Třešně kandované |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zázvor kandovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 236,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 540,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Limetka, Meruňky sušené, Ořechy lískové pražené, Ořechy vlašské, Pistácie, Pomeranče, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Ricotta, Třešně kandované, Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Vlašské ořechy a pistácie pokrájíme nahrubo a smícháme s praženými lískovými oříšky a limetkovou a pomerančovou kůrou. |
2 | Nasekáme zázvor, třešně, hrozinky, meruňky a přidáme do mísy. Do ovocné směsi vmícháme ricottu, přilijeme vanilkovou esenci a likér a zamícháme. |
3 | Do další misky dáme žloutky a cukr a šleháme, až bude hmota krémová a hustá. Směs s ricottou přidáme ke žloutkům a mícháme, dokud nebude krém hladký. |
4 | Formu na sekanou vyložíme dvojitou vrstvou přilnavé fólie, vlijeme do formy krém s ricottou, uhladíme, přikryjeme další fólií a dáme zmrazit. |
5 | Před podáváním vyklopíme zmrzlinu z nádoby, sloupneme fólii a servírujeme. |
Poznámka
Z pomeranče a limetky použijeme kůru.