Šafránová sladká rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránová sladká rýže
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 43259 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
25 g | Hrozinky |
3 ks | Kardamom |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Šafrán |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 341,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Kardamom, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Rýže Basmati, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránová sladká rýže postup přípravy receptu:
1 | Propláchneme několikrát rýži a vaříme ji v hrnci s vroucí vodou. Když je rýže napůl uvařená, odstavíme hrnec, necháme rýži okapat a dáme stranou. |
2 | Svaříme v pánvi vodu s cukrem a šafránem a mícháme. Sirup musí zhoustnout, poté odstavíme a dáme stranou. |
3 | V další pánvi rozehřejeme olej, kardamom, hřebíček, občas zamícháme. Po chvilce odstavíme. |
4 | Rýži vrátíme na mírný plamen a vmícháme do ní hrozinky. Přelijeme přes rýži sirup a zamícháme. Přes tuto směs přelijeme kořeněný olej a necháme 15 minut vařit. Rýže musí být uvařená. |
5 | Podáváme teplé. |