Jednoduchý recept

Kávový vařený nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43261

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 kávová lžička Kávový extrakt - tekutý
6 polévková lžíce Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Tuk rostlinný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 688kJ
5% Sacharidy 18 g
11% Tuky 8 g
4% Sodík 76 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kávový vařený nákyp postup přípravy receptu:

1

Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť. Vymícháme vláčné těsto.

2

Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do velkého hrnce z poloviny naplněného vroucí vodou. Přikryté vaříme v páře 75 minut, dokud není těsto provařené.

3

Nákyp překlopíme na servírovací mísu, nakrájíme a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept