Kávový vařený nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávový vařený nákyp
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43261 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kávový extrakt - tekutý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Tuk rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 89,5mg |
Vláknina | 824,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kávový extrakt - tekutý, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kávový vařený nákyp postup přípravy receptu:
1 | Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť. Vymícháme vláčné těsto. |
2 | Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do velkého hrnce z poloviny naplněného vroucí vodou. Přikryté vaříme v páře 75 minut, dokud není těsto provařené. |
3 | Nákyp překlopíme na servírovací mísu, nakrájíme a podáváme teplé. |