Recept

Vlašský koláč s ananasovou zavařeninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43263

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
200 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
200 g Džem ananasový
1 polévková lžíce Hera
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Mléko zahuštěné slazené
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
250 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 024kJ
14% Sacharidy 51 g
39% Tuky 30 g
2% Sodík 45 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vlašský koláč s ananasovou zavařeninou postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme do pěny máslo, pak přimícháme špetku soli, cukr, vejce a bílek. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme strouhanou citronovou kůru, mleté vlašské ořechy, mouku a kypřící prášek do pečiva.

2

Dortovou formu vytřeme Herou, vysypeme strouhankou a do formy vložíme 2/3 těsta. Těsto uhladíme a bohatě potřeme ananasovým džemem. Ze zbytku těsta vyválíme válečky a na koláči tvoříme mřížky.

3

V misce rozmícháme kondenzované mléko se žloutkem a touto směsí potřeme povrch koláče. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 75 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, vyklopíme ho z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept