Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 43265 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Hovězí kýta |
15 ml | Olej stolní |
10 g | Paprika červená |
50 g | Řeřicha |
6 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Octová pasta z červené papriky | |
---|---|
6 g | Cukr krupice |
15 ml | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Omáčka sójová |
2 g | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 142,2mg |
Draslík | 195,4mg |
Vláknina | 604,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Olej stolní, Paprika červená, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Po dosažení varu maso vaříme doměkka na středním ohni. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a po vychladnutí nakrájíme na širší proužky - 2x4 cm. Na stejně velké proužky nakrájíme i vejce, |
2 | která jsme nechali ztuhnout na rozehřátém oleji. Papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky tenčí, ale stejně dlouhé jako maso a vejce. Z řeřichy odstraníme lístky a lodyhy propláchneme pod vodou, spaříme ji v páře nad vroucí vodou asi 30 sekund, aby si zachovala barvu a nakrájíme ji na kousky 15 cm dlouhé. Z kousků masa, vajec a paprik uděláme sousta tak, že na každý kousek masa dáme plátek vejce a papriky a každé toto sousto svážeme dvěma lodyhami řeřichy. Servírujeme teplé tak, že masová sousta naaranžujeme po obvodu talíře a doprostřed talíře dáme misku s octovou pastou z červené papriky. |
3 | Octovou pastu z červené papriky připravíme tak, že do sójové omáčky přimícháme mletou červenou papriku a tuto směs ochutíme octem a cukrem. |