Recept

Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43265
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

120 g Hovězí kýta
15 ml Olej stolní
10 g Paprika červená
50 g Řeřicha
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Octová pasta z červené papriky
6 g Cukr krupice
15 ml Ocet kvasný lihový
40 ml Omáčka sójová
2 g Paprika mletá sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 622kJ
1% Sacharidy 3 g
14% Tuky 10 g
33% Sodík 664 mg
20% Bílkoviny 11 g

Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Po dosažení varu maso vaříme doměkka na středním ohni. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a po vychladnutí nakrájíme na širší proužky - 2x4 cm. Na stejně velké proužky nakrájíme i vejce,

2

která jsme nechali ztuhnout na rozehřátém oleji. Papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky tenčí, ale stejně dlouhé jako maso a vejce. Z řeřichy odstraníme lístky a lodyhy propláchneme pod vodou, spaříme ji v páře nad vroucí vodou asi 30 sekund, aby si zachovala barvu a nakrájíme ji na kousky 15 cm dlouhé. Z kousků masa, vajec a paprik uděláme sousta tak, že na každý kousek masa dáme plátek vejce a papriky a každé toto sousto svážeme dvěma lodyhami řeřichy. Servírujeme teplé tak, že masová sousta naaranžujeme po obvodu talíře a doprostřed talíře dáme misku s octovou pastou z červené papriky.

3

Octovou pastu z červené papriky připravíme tak, že do sójové omáčky přimícháme mletou červenou papriku a tuto směs ochutíme octem a cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept