Doubravické úšelo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Doubravické úšelo
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43268 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Chléb konzumní |
200 g | Klobása vepřová |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 821,9mg |
Draslík | 471,2mg |
Vláknina | 429,3mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Klobása vepřová, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Doubravické úšelo postup přípravy receptu:
1 | Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou. |
3 | Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem. |
Poznámka
1