Jablečný dort s pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný dort s pistáciemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43272 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 balení | Dortové želé čiré |
75 g | Hera |
400 g | Kompot jablečný |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná |
25 g | Pistácie |
2 polévková lžíce | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 110,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 109,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot jablečný, Kypřicí prášek do pečiva, Pistácie, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dortové želé čiré, Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný dort s pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | V misce ušleháme za pomoci ručního šlehače Heru, postupně do ní zašleháváme sladidlo, vejce, špetku soli, mouku, kypřící prášek do pečiva a nakonec najemno nasekané pistácie. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, těsto do ní nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Ceslia asi 40 minut. Po upečení dort necháme vychladnout a ponecháme jej ve formě. |
3 | Jablka necháme okapat a šťávu zachytíme a uložíme stranou. Jablka nakrájíme na měsíčky a poskládáme po celém povrchu dortového korpusu. |
4 | Podle návodu na obalu připravíme ze zachycené šťávy z jablek a želatinové polevy polevu. Nalijeme ji na jablka, necháme ztuhnout a pak můžeme dort servírovat. |