Italská rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 400 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská rajčatová polévka
Celkový čas: | 400 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 375 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43275 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
350 g | Brambory |
200 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
220 g | Fazole |
180 g | Fazolové lusky zelené |
120 g | Hrášek |
220 g | Klobása uzená |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 plátek | Sýr Parmezán |
180 g | Těstoviny konzumní |
Vývar hovězí [42661] | |
---|---|
4 ks | Bobkový list |
200 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule |
650 g | Hovězí výřez |
4 ks | Hřebíček |
1 kg | Kosti hovězí morkové |
8 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
40 g | Tymián čerstvý |
2,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 727,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása uzená, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní, Hovězí výřez, Kosti hovězí morkové, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce dáme ohřát olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. |
2 | Necháme opékat na mírném ohni asi 5 minut, občas promícháme. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev a řapíky celeru,opékáme přibližně 5 minut do změknutí. Pak přidáme fazole, které jsme si předem namočili, a nakrájená rajčata spolu se šťávou z konzervy. Nyní použijeme hovězí vývar, který jsme již připravili. Nalijeme ho do směsi a uvedeme do varu. Takto vaříme na mírném ohni a za občasného míchání asi hodinu. |
3 | Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut. Přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, těstoviny, nadrobno nakrájenou klobásu a petrželku. Necháme takto vařit doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat ozdobené nastrouhaným parmezánem. |
4 |
|
5 | Vývar hovězí [42661]: |
6 | Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Pak rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Vyndáme maso a vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit. |
Poznámka
Před vařením musíme namočit fazole aspoň na 3 až 4 hodiny, potom se fazole uvaří cca za hodinu až hodinu a půl, což závisí také na velikosti a skladování fazolí.