Recept

Italská rajčatová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 400 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 375 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43275
Kategorie: Polévky

Ingredience

60 g Anglická slanina
350 g Brambory
200 g Celer řapíkatý
2 ks Česnek
2 ks Cibule
220 g Fazole
180 g Fazolové lusky zelené
120 g Hrášek
220 g Klobása uzená
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 plátek Sýr Parmezán
180 g Těstoviny konzumní
Vývar hovězí [42661]
4 ks Bobkový list
200 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
650 g Hovězí výřez
4 ks Hřebíček
1 kg Kosti hovězí morkové
8 ks Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
40 g Tymián čerstvý
2,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

95% Kalorie 1,872 kcal
Kilojoule 7 834kJ
19% Sacharidy 69 g
405% Tuky 303 g
16% Sodík 329 mg
73% Bílkoviny 41 g

Italská rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce dáme ohřát olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.

2

Necháme opékat na mírném ohni asi 5 minut, občas promícháme. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou mrkev a řapíky celeru,opékáme přibližně 5 minut do změknutí. Pak přidáme fazole, které jsme si předem namočili, a nakrájená rajčata spolu se šťávou z konzervy. Nyní použijeme hovězí vývar, který jsme již připravili. Nalijeme ho do směsi a uvedeme do varu. Takto vaříme na mírném ohni a za občasného míchání asi hodinu.

3

Poté přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut. Přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, těstoviny, nadrobno nakrájenou klobásu a petrželku. Necháme takto vařit doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat ozdobené nastrouhaným parmezánem.

4

5

Vývar hovězí [42661]:

6

Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Pak rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme jeden hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Vyndáme maso a vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.

Poznámka

Před vařením musíme namočit fazole aspoň na 3 až 4 hodiny, potom se fazole uvaří cca za hodinu až hodinu a půl, což závisí také na velikosti a skladování fazolí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept