Jednoduchý recept

Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43276

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1400 g Mořský jazyk
75 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl hrubozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
0% Sacharidy 0 g
10% Tuky 7 g
137% Sodík 3 g
117% Bílkoviny 66 g

Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle postup přípravy receptu:

1

Mořské jazyky (kusy o hmotnosti asi 350 g) zbavíme šupin, vykucháme, očistíme. Nůžkami odstřihneme všechny ploutve, po obou stranách 1 cm od kraje nařízneme. Připravené ryby dáme tmavou stranou na vymazaný plech, polijeme asi polovinou předem rozpuštěného másla, osolíme hrubou solí a opepříme. Rybu pečeme 15 minut v troubě na 200°C, než maso zbělá.

2

Druhou polovinu rozpuštěného másla, citronovou šťávu, nasekanou čerstvou petrželku a vypečenou šťávu z ryby za stálého míchání prohřejeme. Hotovou omáčku nalijeme na rybu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept